SAYA SAYANG MEREKA

7 August 2011

W-reference book

kali ni nk cerita pasal buku rujukan khas aku wat unt w-day nant,hehe..sebenarnya, aku dh guna buku ni masa plan E-day aritu..then, bila E-day dh selesai (alhamdulillah)..recycle pulak buku ni unt plan w-day..apa y ada dlm buku ni??jom tgok..

1stly, aku divide dulu buku ni kpd beberapa bahagian..
  1. simpan kahwin: sumber duit unt majlis aku nant..
  2. belanja kahwin: segala belanja termasuk pelamin, doorgift, bilik pengantin etc..
  3. claim: tuntutan y aku wat in case aku guna duit aku dulu unt bli barang..hehe
  4. kira-kira: part ni mcm buku bank.catatan bila aku masuk or keluarkan duit dr bank unt beli barang kahwin..
  5. pelamin: koleksi gambar pelamin pilihan aku,hehe..
  6. hantaran: contoh gambar hantaran sebagai rujukan..
  7. tema: gambar berkaitan colour tema nikah dgn w-day aku..
  8. baju nikah: koleksi gambar contoh unt baju nikah..
  9. tudung nikah
  10. bunga tangan



bahagian last sekali adalah untuk resit-resit bg segala payment yang telah dibuat..termasuk la resit duit y dh di bank in unt booked 4 something..

unt b2b y msih blum ada buku rujukan w-day sendiri..mmg sgt digalakkan unt buat 1..ia sgt membantu, menjadikan planning kita lbih teratur sbb semuanya tercatat dalam buku tu..apa y kita nk beli, ke mana duit kita belanjakan..apa y x settle lg..dan design mcm mana y kita nk unt pelamin, bilik pengantin, hantaran or etc..

aritu siap bawak buku ni g butik pengantin unt tunjuk kt abg aziz, gtau aku nk design baju n pelamin y mcm mana, hehe..dia pun terkejut bila tgok buku ni..tp at least sngkn kerja dia sbb customer dia dh tau apa y dia nk unt w-day..tinggal discuss sikit2 je..

so, unt b2b lain..gud luck!! =)





7 comments:

Cik Nasha said...

wahh.. bagusnya.. nk jugak wat cmni, tp tatau la boleh ke x.. huhu.. ;)

nurul izayani said...

mesti boleh..nothing is impossible,hehe =) majlis cik nasha bile?

Shikin Ramlee said...

wah..iza,kita bt senarai je xbuat buku pon.resit kumpulkan sekali je banyak2..heheh

nurul izayani said...

hehe..buku tu jadikan semua material kita terkumpul satu tmpt =) mcm mne cara sekalipun, depend pd kita,y penting organize..

Sfarlina said...

wahhhhhhhhhhh bgusnyaaa... i pun xbt lg list dear T.T encik tunang dah mrh2 dah..haha. pe2 pun still in progress ;)

nurul izayani said...

cpt2 buat!!hehe..take ur time dear..ada masa lg :)

kitakesitu said...

wah detailnya =) tp mmg bgs pn wat gini kn, senang nk refer...n as reminder kita jg nnt =)