SAYA SAYANG MEREKA

20 August 2011

diy veil

ini kain y aku beli kt jakel tampoi indah hari tu..kain unt wat shawl dgn veil..


suka sangat dgn colour hijau shawl tu..lembut je colournya..
material shawl: chiffon, harga lepas sale dpt RM9.90 semeter..
material veil: chiffon harga RM12.90 semeter..colour veil tu ada dua tone..

y ni pulak samping untuk incik tunang..RM 100 je..murah!!!save budget,hehe..
semuanya edisi budget :) 

pastu aku dh gunting kain tu untuk wat veil, shawl dgn purdah..

draf dulu bentuk veil..wat bentuk D

mak: kertas tu letak kt atas la kak..
aku: senyum je,hehe..aku x tau,aku bukan pndai pun bab jahit menjahit nih,hehe..

 snap gamba sebelum g keje,haha..

ni pulak purdah..aku gunting td lepas sahur..

pasni nk antar jahit tepi kt nani..kalu ikutkan janji dgn nani nk pos hari rabu..tp x sempat, nex wik la aku pos,huhu..pastu dalam diam rupanya nani dh siapkan inner y aku nak tu..ahad lepas lg dia dh tunjuk sample..terbaik la servis nani ni..

credit: modest modish

lepas ni nk tambah ilmu untuk diy veil ni,hehe..chayokk babe!!










8 comments:

rosspink said...

cantik nye color baju nikah iza...hehe

Sfarlina said...

nk DIY Veil jugakkkkkk!!! >.<

Cik Nasha said...

wahhh..pandainye diy sndiri.. ;p

nurul izayani said...

ross:hehe..tq :)
farlina n cik nasha: jom2 diy!!!sy pun bukan pandai sgt diy2 nih..baru nk belaja,hehe..

cik gold said...

cantiknya..tringin nak DIY gak

jom exchange link, cik gold dah add awak :)

http://goldilicious.blogspot.com

K.I.N.A said...

goodluck iza! teringin nak diy veil sendiri tp tak reti..:P

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

same color for akad...he heeee...

wlpn tak sebijik...tp ketegori yg sama...

psssttt i got samping nikah cuma RM30 jek kat kamdar jln tar.... *sengehkerangbusuk*

nurul izayani said...

iye..murahnya!!!!