SAYA SAYANG MEREKA

1 August 2011

persalinan nikah

salam 1 ramadhan semua..sahur apa pg td?? aku sahur telur goreng dgn sambal tumis je,hehe.alhamdulillah..yang penting sahur..dpt pahala dan jugak sebagai bekalan kita di siang hari ..insyaALLAH..entry kali ni nk crita psl persalinan masa nikah nanti,hehe..baju bride n groom sekali..

sebelum tu cuci mata lu dgn keindahan ciptaan ALLAH ni..
credit: annasEaskey
cantik kan,huhu..

pe kaitan gamba heliza dengan entry kali ni..tungguuuu :p

untuk incik tunang rasanya x bnyk choice, pilihan utama mestilah baju cekak musang..

incik tunang kata dia akan hantar jahit baju tu kt tailor dkt2 area rumah dia..apek cina,hehe..dan aku pun penah tgok sampel baju yang dia jahit,kemasss..

pastu, ingt nk jahit sulam kt leher dgn kocek macam ni..*kt lengan taknak,hehe..
 credit: fmz legacy

agak2 incik tunang nak tak,haha..x tnye lg psl nih, tp mcm dh tau je jwpnnya -->TAKNAK
*tp kdg2 dia ni unpredictable jugak, ne tau angin sporting dia dtg, "oke je ayg" <-- veranganss,hehe..
apa2 tanye dia dulu k ;)

then untuk baju aku pulak, aku nak buat baju kurung moden..bahagian leher dgn badan sama mcm dlm gamba ni..
 credit: google (ampunn..x ingt gamba ni amik kt page sape)

part kain pulak, buat y lipat belakang je kot..taknak la y leret2..
*nk y biasa2 je janji lpas nikah boleh pakai baju ni lagi..wat g ngaja ke,erkkk..hehe

pastu, masa nikah nant nk selitkan sikit tema arab,hehe..tp nk selit kt mana ye..ce close up pada tgn baju dia..nk tgn kembang mcm ni,hehe..




 credit: google (also x ingt semua gamba ni dr page mana,ampunnn)

aku mmg suka baju tangan kembang,hehe..stakat ni dh ada 3 pasang dalam simpanan..

pasal tudung n veil pulak..*i like this part very much.hehe..untuk nikah nanti, beranganss nk pakai purdah mcm heliza kt atas tu,haha..cantik x??? kita tgok gamba lain pulak k..

 credit: google
credit: google
credit: vispera
 dan untuk tudung pulak, nk pakai tudung syria je mcm ni..

credit: google
simplekan,hehe..
oke, cukupla dulu crita pasal baju nikah ni,nant panjang2 korg bosan pulak..next entry akan crita detail lg pasal veil n tudung *ni x cukup detail lg,hehe..

nk siap2 untuk antar adik balik matrik kt tangkak jap lg..daaaa..








3 comments:

Cik Nasha said...

ohh..tersama pulak idea kite.. yg psl ala arab n pakai purdah tu.. gud luck ya..

nurul izayani said...

gud luck too nasha =)..mesti nasha cantik nant..

cik nurulain said...

omg. im freaking out dgn u ni. byk yg sama. i minat baju tgn bercekak gak.