SAYA SAYANG MEREKA

21 August 2011

diy veil: poodle fabric flower

ni nk share idea kalau nk diy veil chiffon..aku terjumpa kt blog si gaun putih yang menggunakan poodle flower untuk diy veil kahwin dia..


credit: wedding bee


kalau nk buat 2 atau 3 layer pun boleh..


credit: wedding bee

cara nak buat dia senang je..*berdasarkan dari apa y aku baca la,hehe..buat dok lagi :)..kalu nk tutorialnya boleh jalan2 kt wedding bee..

15 comments:

kitakesitu said...

hee cantik kn!i dah lama admire.tp xpenah nk try buat.aiyak.xberseni...kui3

nurul izayani said...

jom2 buat..saya percaya..tangan x berseni pun mampu buat ni..y penting kita ada semangat unt buat..insyaALLAH boleh punya :)

Sfarlina said...

haaaa..hri tu jumpe da link ni..tp lupa nk save ha..sib baik iz share..haha..tqvm tau.. DIY veil mmg nak bt bunge2 itu.. lg satu nak tnye, iz beli chiffon bape meter pnjg veil mcm tu?? td bru survey chiffon..tp xtau nk beli bape meter.. sbb nk bt veil nikah paras bahu je =.=

nurul izayani said...

ohhh..y saya beli tu satu setengah meter..tu pun paras punggung..kalu paras bahu..1 meter cukup kot..

rosspink said...

iza...org pon minat veil cmtu...mmg teringin nak veil cmtu nnt..mne nak cri...??hehe

nurul izayani said...

ross g kt jakel..mcm2 jenis chiffon ada..dari y murah smpi la ke mahal..kalu nk y lembut n cantik je terletak..kena belanja lebih sikit la,hehe..

rosspink said...

iza nk diy bunge2 tu ek..nnt ley diy kan utk org sekali hehe

nurul izayani said...

haha..boleh2..:)

rosspink said...

tapi jangan cas mahal2 tau hehe

nurul izayani said...

hehe..baik2..unt ross harga kwn je ;)

anaztasias nora aira said...

memang tgn berseni... nora tak berseni dari segi ni haha :)

nurul izayani said...

ala nora..saya pun x berseni..tp td dh wat..alhamdulillah jadik..y penting semangat tu kene ada,hehe..

rosspink said...

wah...sgt baik kamoo ye..nnt org upah iza ye hhehe

cik eza said...

me gonna diy this poodle flower gak utk baju sanding...
jom exchange link ye..

http://ezasarey.blogspot.com

nurul izayani said...

oraittt..already folo u..tq folo me..