SAYA SAYANG MEREKA

5 December 2011

diy doorgift jar

salam semua..

hari ni iza dah berjaya siapkn doorgift jar, hooreyyyy!!!!tp 50 je pun.. iza akan bagi gift jar ni untuk rombongan pengantin lelaki..mereka datang tak ramai, maybe dalam 4 or 5 keta ja..so iza budget dlm 50pcs,hehe..

iza dpt idea doorgift jar ni dari KINA 


then, iza godek2 ikut kesesuaian jar iza..

 bahan-bahan

glass jar
kertas gubahan
reben (ada dawai halus di dalamnya)
sticker (diy)
jelly dan gula-gula



 done satu kerja..yeahhhhh!!!

14 comments:

aurora itu cahaya said...

Kak iza, simpan 1 untuk kitewwwww.
Kitew nakkkkkk.
HAHAHA.

ameyamiza said...

sgt kreatip . shantek ..

K.I.N.A said...

comel la iza..hehe..kina punya try & error doorgift jd inspirasi iza..kina sgt terharu..wlpun kina tak dapat pun buat mcm kat atas tu tp kina happy sebab iza dpt realisasikan dgn comel sekali..!

nurul izayani said...

lydia: dtg x nant?? dtg tau!!! kalu dtg, mesti dpt..kalu x nant claim dkt pngantin, hehe..

ameyamiza: tq dear, hehe..

kina: kina jadik inspirasi iza tau..ur idea walau simple but awesome!!

Sfarlina said...

wohooo..mmg sweet iza!! i pun door gift jar..tp lom diy lg..early jan bru start! hope sempat~ >.<

Gadis said...

cantik warna tu...=)

nur said...

tali tu iza wat gne kertas yg pintal2 tu ke?

nurul izayani said...

sfarlina: insyaALLAH sempat dear..ada 2 months tu..

gadis: tq :)

nur: aah..tp ini yg halus..n then dalam dia ada dawai..tu y boleh buat curl..

nurul izayani said...

sfarlina: insyaALLAH sempat..ada 2 bulan lg tu..

gadis: tq dear :)

nur: aah..tp ni y halus..and then dalam dia ada dawai..kebetulan beli dpt mcm tu..sbb tu boleh buat curl..

rosspink said...

iza ni rajin ngan kreatif sgt....

nurul izayani said...

dua dua pun tidak ross..untuk wedding ni ja xcited,hehe..

zai zai said...

tema kite same...bole la wat refference kt sini..

miszatie said...

cntiknyaa tema kte same..oopss sori br prasan ur blog..nnt nak tanye2 kamu tau!!!!

Efah Mustaffa said...

dear..sticker diy tu wat mcm mn?