SAYA SAYANG MEREKA

12 December 2011

diy centrepiece

lately ni rasa mcm malas je nk update blog..malas nk type entry panjang2..walau banyak yg nk dishare bersama..huhu..

here, presenting my centrepiece yg simple je..


bahan-bahan:

gelas (pinjam gelas mak)
kertas pembalut hadiah
span hijau
kertas yang dh digunting halus (ready made)
bunga (lebihan diy hantaran)
gam

hasilnya.......................


l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l








dapat buat 11 pcs je..sbb cawan mak segitu, hehe..bunga pun cukup2..maybe iza akan buat centrepiece lain plak pasni kalau rajin..sbb mcm x cukup je 11 pcs tu..

dialog antara iza dgn mak lepas selesai diy ni:

i : lawa jugak eh akak buat..perasan..kalu letak kt umah akak lepas ni pun cantik jugak..
mak: ehh..mana boleh, gelas mak tu..
i: dalam hati (tau dah..saja usik, sbb mak cm nk xnk je bg pinjam gelas dia tu..takot pecah, tp i rembat je..hehehe)

14 comments:

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

sweettt!!! tak nmpk cam gelas pun bila da dibalut dgn kertas pembalut hadiah kan??? kalo tak belek tak tau la tu cawan....gud diy!!!

http://cheritera3march.blogspot.com

erin moshimoshi said...

wahhhh good

aZilsah said...

lawa. nak tiru! haha

kitakesitu said...

cantiknya,nice combination =)

nurul izayani said...

honey: aah..gelas tu pun sedap2 dipegang..

erin: tq :)

azilsah: silakan dear =)

kita: tq =)

Lysa Jai said...

Cantik dan menjimatkan. Pandai cari idea ye :)

nurul izayani said...

pinjam idea org lain..then kita mix matchkn..jadik idea baru,hehe..

Serigala Maroon said...

chantekkk!!!

izaFiza said...

cantek.nak tiru jugak boley??heee..

nurul izayani said...

serigala maroon: tq =)

izaFiza: silakan dear :)

cik.mila said...

eh cantik centerpiece..rajin betol ek..hehe..bila wed?

nurul izayani said...

insyaALLAH 4 mac dear..

Cik Nasha said...

amboi..
cantiknya.. hehhe.. :)

sitinazirah86 said...

wahh cantik lah...bole pinjam idea ni :P