SAYA SAYANG MEREKA

18 April 2012

officially pregnant

Assalamualaikum..


alhamdulillah ALLAH murahkan rezeki kami.. syukur sgt2.. iza baru kahwin dalam sebulan lebih.. ada yg tanya, mcm mana iza boleh tau diri dh pregnant..hehe ..mcm awal sgt.. so kt sini iza nk share cerita..


iza cek guna UPT seawal hari ke-17 iza kahwin.. awat xcited no? haha.. kawan iza kata kalau kawin pas subur ni, mmg cepat lekat.. then iza pun ada ambil asid folik sejak belum kahwin lg.. so konfiden sikit nk cek, huhu.. iza mmg dh de stok UPT, kawan bg.. dia terbeli lebih. tp masa cek 1st time tu, line ada satu je..


then masa pergi watson wiken tu, beli lg UPT..hehe.. suh am yg beli, sbb iza segan.. inai masih merah kt jari, haha.. (tp gedik nk cek).. bgn pg subuh esoknya (26 mac), am suh cek.. (xcitednya dia).. lepas celup UPT dlm air kencing tu, nmpk satu line je.. perasaan masa tu pasrah je la.. pastu terus solat.. dalam kul 8 pergi tgok balik UPT tu (nmpk sgt mengharap).. pastu panggil am.. "abg, cuba tgok ni.. ada 2 line la.. hehe" tp line lg satu tu mmg kabur.. tp nmpk ia wujud.. iza dh tersengih2 dh.. hepi kott..


pastu esoknya iza cek lg.. dalam masa lebih kurang seminit dh boleh nmpk line yg kedua.. ptg tu iza beli lg UPT, sbb risau UPT b4 ni x betol .. iza beli 2 jenis UPT yg berbeza.. hari rabu cek lg.. mmg positif.. syukur.. pastu simpan lg satu UPT untuk cek sama2 dgn am hari sabtu tu.. yela, kami kn PJJ, huuuu...


so bila semua test dh positif, hari ahad (1 April) tu kami pergi klinik.. walaupun masih terlalu awal.. kami mmg xleh sabar untuk confirmkn.. hehe.. kami pergi klinik Malaysia kt Taman Daya.. test kt sana, sama je mcm test yg iza wat sendiri tu, huhu..dh le mahal.. RM60. pastu xde bg nasihat apa2..  ubat pun dia bg asid folik mcm yg iza mkn hari2 tu.. 1ringgit 1 papan.. adeh.. tp sekurang2nya iza dh officially tau iza pregnant.. so lebih berhati2 bila buat kerja..


YA ALLAH.. KAMI SGT2 BERSYUKUR DENGAN ZURIAT YANG KAU BERIKAN INI.. SESUNGGUHNYA ENGKAU MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI.. SEMOGA REZEKI YANG KAU BERIKAN INI MENAMBAHKAN LG KEIMANAN DAN KETAQWAAN KAMI KEPADA ENGKAU YA ALLAH.. DAN KAU BERIKANLAH KAMI KESIHATAN YANG BAIK.. AMINNNNN

15 comments:

Miss Ika said...

Alhamdulillah. Tahniah dear.
Happy to hear that.
Take extra gud care okeh!
Yeay! Hehe

nurul izayani said...

hehe.. thnx Miss Ika :)

Sfarlina said...

Congrats dear!! Wlupun awl, but u deserve to be happy dgn news ni.. Hehe. Take of urself ok :).

Gadis said...

alhamdullillah..tahniah..take care yer...=)

nur said...

wow iza..congratz m2b :)

ni@ @in said...

congrats iza..take care(^__^)

xuelia said...

iza.....congratzz!! he..alhamdulillah Allah bg rezeki awal..take care!!

sayazakiah said...

congrate akak. :)

happy dgr.

Shakina Farhan said...

tahniah! welcome to the club..take care ok..

Cik Nasha Nadya said...

congrats iza.. :)
happy 4 u..

Hana said...

congrats puan iza :)

Hunny Kitty said...

tahniah...take care ya

FaRa AhMaD said...

congrats dear :)
seronoknye ada baby :)

http://8917fara.blogspot.com/
jom xchange link :)

fazlien said...

comel..xsbr plak=P

Red Scarlet said...

congrate!!! =D

http://fizazafi.blogspot.com