SAYA SAYANG MEREKA

14 August 2011

facial @ spa selasih only RM35

dh tiga kali aku pergi spa selasih ni..yep,aku mmg suka g spa ni..murahhh dan yang penting, produknya sesuai dgn kulit muka aku..ownernya kak lily..n spa ni jugak sediakn khidmat wedding planner skali..

aku baru je belajar2 nk berspa ni,hik2..overall aku baru g spa 5 kali..sekali kt kluang..then lg skali kt simpang rengam ni jugak..facial diorg cas RM50..tp last month spa y aku g ni wat jerawat kt muka aku jdik lg teruk..adehhh..kawan2 aku pun sama..ktiorang g skali haritu..pastu mmg serik la nk pergi situ lagi..taubat..

so,4 dis month aku try jugak call kak lily ni unt wat appoinment on weekend..sbb kalau bukan bulan puasa, jgn harapla wiken dpt wat facial kt sini..kompem diorg xde, sibuk siapkn pelamin untk org kawin..3 no. aku try call kak lily..tp sume xdpt..dia dh tukar nombor baru..at last, dpt no fon dia kt website ni.

spa ni mmg terbaek bg aku..first try aku wat sbb nk hilangkan jeragat kt muka..alhamdulillah, kalau dulu b4 wat facial, kalau amik gamba mesti nmpk punya jeragat tu..tp skang walu ada lg..tp ia mkin menipis..nk hilang sikit2..lega!! :)

n tujuan aku g facial harini sbb nk clearkn balik muka aku dr jerawat2 halus y naik sbb g spa lain aritu,argghhhh..hopefuly berkesan..kena tunggu 2 3 hari lg unt tgok effectnya..apa y dia wat td ek..1st dia akan cuci muka kita,then dia scrub..pastu stim..buang whiteheads..after that dia laser..masa buang whiteheads ni mmg sakit..nk kuar air mata,huhu..sbb bnyk sgt kot whitehead aku..kak lily pun ckp sbb aku dh lama x wat treatment ni..masa dia wat laser pun, sakit jugak..terangkat jugakla bdn ni menahan sakit..tp sbb nk cantik punya pasal..sakit pun redah je la mek kn..n lastly dia letak masker..

then, td dh wat appoinment siap2 4 nex two weeks..nk dtg lg..nk bg muka ni clear cpt2,bg berseri2 masa hari raya nanti,hehe..berseri ke <-- verangansss!!


4 comments:

Sfarlina said...

mase i study kt utm dulu, 1st time buat facial sbb nak berseri2 mse raya la kunun..haha..kedai tu kt giant tampoi. u know what.. hbs bercalar dia bt kt muka i..tapi sikit je..

pastu, muka i yg xde langsung jerawat, leh timbol jerawat :( perghhh.. siap ade spot lepas tu.. last2 beli vitamin e.. dah hilang dah tompok tu..serius..nightmare.. lol

nurul izayani said...

kn..pengajarannya..xyahla nk try2 g spa y kita x penah pergi..naye je!!kalau dh de spa y sesuai dgn kulit kita..stick je la kt situ..

cik nurulain said...

nurul...dia amek make up tak? dia area jb ke?

nurul izayani said...

dia ni ada butik pengantin..n for sure la dia ada wat make up..and if i x salah..mua dia sama dgn mua y akan makeupkn sy,hehe..