SAYA SAYANG MEREKA

29 June 2013

Tema dan design baju 1 syawal 1434H

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..lebih kurang 11 hari lagi nk puasa..dan sebulan lepas tu raya plak..umi as UMI haruslah pikir apa baju yg nk dipakai oleh abi,umi dan iffat masa 1st raya tahun ni..dh lama dh umi pikir dan bila suggest kat abi pun, abi setuju..

Kami pilih tema emerald green..


Part design baju pulak, abi nak buat baju teluk belanga berkocek dua..mcm gambar hazama pakai kat bawah ni..


Hari tu dh tempah kt raub masa balik kampung cuti bulan 6..harga upah rm 120..oke la compare dgn harga kt jb rm 150 sepasang.. Iffat pun nant design mcm ni..tp iffat punya mintak tolong tokmak buatkan. Sbb kalu upah, dia akan cas sama mcm harga baju dewasa..mana boleh! Kecik tapi mahal..no no no.. Tp kain baju iffat kena pergi beli dulu..sbb hari tu beli tak cukup panjang..beli 5 meter, ingtkn cukup untuk abi dgn iffat, rupanya abi saje dh ambik 4.8 meter..hohoho.. Esok nak ajak abi terjah JAKEL jap..

Baju umi pulak.. Umi nak design mcm ni..


Umi buat color block emerald green combine kn dgn striking pink..auwwww.. Tau tak umi xpernah ada lagi baju peplum..kesiankan, huhu..sbb tu raya ni pilih design mcm ni..baju umi pun umi dah hantar tempah kat tailor yg jahit baju nikah umi dulu..kat simpang renggam..

So tu je la kot story pasal baju raya satu syawal kami thn ni..hihihi..daaaaaaa

2 comments:

puan.mila said...

Auww lawanya baju umi..peplum gitu! Tak ssh ke df iza? Mila taun lps hijau gitu, tahun ni brkenan yellow mustard, hope suami setuju..tapi semua pakat nak beli ready made je,heheh

nurul izayani said...

Susah gak..tp kalu terdesak, bg air masak je la dulu..hihi..nice jugak yellow mustard..haaa pe lg, ayat la cik abe smpi setuju..