SAYA SAYANG MEREKA

27 June 2013

OurLittleJannah: Shopping barang rumah di IKEA

Assalamualaikum..

Hari ni nk sambung entry jalan2 edisi jerebu tu..lps je turun dari genting..kami terus serang ikea,hihi..sampai sana dalam kul 2..perut laparkan..jadik harus makan meatball ikea yg sdp tu dulu..pas makan semua..dalam pukul 330 mcm tu, umi mulakan pencarian barang2..abi pula duk lepak dgn iffat kat kerusi before sampai kaunter tu..so umi apa lagi, syokla jenjalan sorang2 dalam ikea tu..pergi sana, pusing sini..ambik tu, ambik ini plak..best!sbb xde org kaco konsentrasi umi dalam memilih barang..umi mintak abi bg umi satu jam untuk carik barang..dah siap carik semua barang..tolak troli ke abi, abi bayar..hihi


Barang2 yang umi beli hari tu..

Penuh ha satu troli,huuuu..

Jom tgok apa ada dlm troli tu..

Plastic box..yang bawah tu nak simpan mainan iffat..senang nampak apa ada dalam nya..

Segala pasu bunga, pasu perhiasan..nak letak atas meja dgn para..

Rencam..jam tu rm 2.50 nak gantung kat dapur, abi yang semangat nk beli sbb murah sgt..
Pastu penggantung tu nk letak kt toilet sng nk letak sabun dgn berus gigi,hihhi..
Yang lain tu plastic storage dgn sepit bag plastik..

Frame yang besar tu nak letak gambar kahwin umi dgn abi..yg 3 in 1 tu haruslah letak gamba ifftat..

Cermin hiasan nk letak kt ruang tamu..yg ni xde dlm list..tp ambik sbb murah..rm4.50 sekeping..

Para..yg dalam kotak tu warna putih..

Frame lagi..x plan pun nk beli ni..tp tergoda dgn papan iklan dia dlm lif..harga rm19.90.. Harus beli k..haha..

Ada satu insiden berlaku masa nak bayar tu..cashier tu baru key in harga separuh barang yang iza beli..tp harga kt komputer tunjuk dah lebih dari budget..gulp~siap ckp cashier salah kira kot,huhu..sekali cek2, betol la mmg tu hara barang yg kami ambik,hahaha..apsal mahal sgt! Nasib abi ada duit lebih..kalu x malu hoiiiii...

Apa2 pun, terima kasih abi belanja umi shopping kat ikea..
Nant umi hias rumah kita cantik2 ye.. berbaloi dgn harga yg kita leburkan kat ikea..hihih

Last sekali haruslah tunjuk gambar iffat yang sangat bg kerjasama masa umi shopping kt ikea hari tu..hihi

Tido sepanjang masa umi mencari barang..syg u iffat!

No comments: