SAYA SAYANG MEREKA

30 November 2011

kad kahwin dah siap..

td vendor kad kahwin baru je call..

"kad kahwin u dh siap, dh boleh dtg ambil"..

cepatnya!!huhu..tapi iza taknak pergi ambil dulu..bimbang ada yang salah cetak sebab masa kt kedai hari tu pun ada je word or icon yg hilang bila dia print draft..so kena tunggu am datang sini semula, baru pergi ambil sama2..

29 November 2011

hantaran for groom: 3 done!!!

ingat lg x dalam post ni..iza kata susah nk buat hantaran for groom kn..bila dh siap mcm ada yg x kena je, pastu bukak balik..so iza pergi beli bunga baru..y lg cantik bagi naik seri hantaran tu,hehe..dan alhamdulillah hari ni dpt siapkn 6 dulang hantaran..tp y btol2 siap dgn barang baru ada 3..sbb y lain tu, barangnya x ada lagi..hehe..

 jam tangan

 pants & kemeja

kasut

tinggal lagi..sirih junjung, buah, unknown1 dan unknown 2..pastu masa tgh deko2 ni tergerak plak nk bg gps dkt am..dan dh pun bincang dgn dia..keputusannya kami akan share $$$ untuk beli gps tu, hehe..suke!!! boleh save budget ..mudah2an ada rezeki lbihh..aminnn~


luv on d first sight..

dari jauh..ishhh, lawanya..then belek2 sekejapp..tapi sbb nk puaskn hati sendiri..pergi kedai lain dulu, kot2 ada yg lagi cantik dari yang itu ..tapi pergi la semua kedai yg ada kt air hitam tu..xde pun yang lg cantik dari y itu..kalau ada pun, mestila y mahal,huhu..agak2 apa dia itu ye??hehe..

|  

|  

|  

|  

|  

|  

|  

|  

|  

|  

|  

 tadaaaaaaaaaaaa..


bunga telur ja pun, hehe..yang warna biru tu emak belanja..sebab bajet anak dia kecik sgt..mampu beli satu set je,huhu..thnx mak!!luv u~

28 November 2011

real wedding: ain + amir

hye semua!!!

hari ni iza nk share pasal wedding my roomate masa study kt ukm dulu, ain..dia ni org kuala pilah..dan ada something special pasal wedding ain yang iza nk share dgn korang..

ain, ko mmg cantik!!!

her centrepiece

for sure, no modal = 0 rm..tp menarik

 bunga manggar made by sweet..sweetnya!!! mcm nk diy bunga manggar mcm ni ja..


 guest book corner..

bunga tepi katil..i luv lilies!!!



lastly, gamba wajib tunjuk..
 kami dgn pengantin

iza doakan semoga ain & amir bahagia sampai syurga dan cepat2 dapatkan ain amir junior,hehe..aminn

26 November 2011

baju bertandang: pink --> silver

OMG..baju bertandang sudah tukar colour la!!! plan nk pakai baju pink..tp skang dh silver plak..ceritanya begini..cewah!!

iza survey baju bertandang ni, guna on9 je..malas nk g survey kedai ke kedai, huhu..so, iza dh jumpa satu baju ni..mcm y iza nk, warna pink dan kebaya labuh..then iza buat appoinment dgn owner butik A ni bgtau nk dtg hari ni..tp bila g carik butik A tu x jumpa..then call org y kerja butik tu pun dia off kn phone..

dh pusing2 bnyk kali..x jumpa gak butik tu..so decide g butik lain..butik B.. baju2 kt butik B ni lawa dan y pling besh, murah!!!haha..harga setengah dr budget kami..siapa y x suka kn..tp baju color pink y berkenan di hati x ada..pastu pekerja kt kedai tu ofer kami baju color silver..baju nya mmg cantik..suke!!!hehe...tgok am pun mcm dh berkenan je..so try la..end up kmi decide pakai silver..duit booking pun dh bayar..

tema pink purple..tp baju pengantin silver..redah je la, janji pengantin hepi, hehe..

25 November 2011

tak sihat

bangun2 pagi semalam tiba-tiba je rasa tekak perit...hidung pun rasa mcm nk selsema..adeh..mayb sbb mengadap habuk2 dari bunga2 dan jugak span hijau masa iza gubah hantaran tu..

kelmarin iza ada cakap nk pergi ayer hitam beli barang untuk gubah hantaran for groom plak kn..brg2 tu dh settle, balik2 terus buat hantaran..tapi bila buat, x cantik..buat2, bukak balik..arghhh, frust!!! mayb tone warna x sesuai..x naik mcm warna hantaran for bride..so, kena ubah sikit warna hantaran tu..ermmm..dua tiga hari ni hold dulu pasal hantaran, sbb esok dgn lusa nk pergi wedding kawan masa study dulu..

dan hari ni my sis nk balik, hehe..suka!!! sbb bnyk benda iza nk cerita dkt dia, semua cerita pasal wedding preps..kompem bakal bernanah la telinga dia nant..haha. tp most of d time, dia akan dengar..she is a gud listener dan respons dia boleh pakai jugak even umur dia baru 18..kami mmg satu kepala bab2 wedding preps ni, dan paling special bab komen dia la, mmg jujur..walopun kadang2 menyakitkan hati..tp biasa la kn, adik beradik..main redah je kalu bercakap..ape pun, i luv her very much!!! kompem dia touching kalu baca post nih,haha..

23 November 2011

100 hari lagi - hantaran 1, 2 dan 3: done!!!

mood minggu ni adalah mood buat hantaran..walau majlis iza 3 bulan lg, hehe..selain kerja tido dan makan, kerja iza adalah mengadap hantaran..excited nk tgok hasil seni tgn sendiri...sbb dulu masa tunang, tempah kt kedai je..masa tu x yakin nk buat sendiri..  :(

dan hari ni je, iza dh siapkn 3 hantaran sekalixcitedkn!!..iza volunteer buat hantaran untuk groom dan jugak bride..sbb cuti skola ni xde watpe pun..bnyk masa terluang..

dan ini hantaran for BRIDE and use ENGLISH theme..

 hantaran 1

 hantaran 2

hantaran 3

komen am: cantik, lawa..
komen adik: gorgeous!!!

iza teaser sikit dulu je ye..x surprise plak kalu dh tunjuk semua..perasan mcm ada org nk tgok ja,hehe..nant masa majlis, baru leh reveal semua =)

esok plan nk pergi air hitam, nk carik barang2 untuk deco hantaran for groom plak.. 

cop mohor raja dan ratu sehari

 

iza design sendiri cop ni..then hantar tempah kt kedai, harganya rm30..pastu nk cop berapa bnyk pun boleh..agak2 pas kahwin, xtau nk wtpe dgn cop nih..cop buku student yg x siap wt homework,haha..kidding!!

iza buat cop ni untuk cop paper bag dan jugak yasin as my doorgift..total ada 1400 pcs..tp dh mintak tolg am cop kn,hehe..untuk AM, rajin-rajin cop ye..u can do it..chayokkkkkk!!!!
 

20 November 2011

shoping barang hantaran

firstly, iza listkan dulu barang2 hantaran kami..

for bride ~
1. sirih junjung
2. bracelet & mas kahwin
3. baju sutera
4. handbag
5. perfume

for groom ~
1. sirih junjung
2. al-Quran
3. seluar jeans
4. kemeja
5. jam
6. kasut
7. kek/ buah

untuk kahwin ni kami buat 5 balas 7 je..sbb dulu masa tunang dh bg bnyk 9-13.. sampai pening pikir nk bg apa plak untuk hantaran kawin ni,hehe..hantaran kami biasa2 je =p

so td g shoping kt jusco tebrau..carik sume barang2 tu..dan ini hasilnya!!!!!


ce teka..agak2 apa barang yang ada dlm setiap beg tu???..hehe

19 November 2011

diy felt keychain: done!!!

alhamdulillah..hari pertama cuti, x pergi mana2..dapat siapkan felt keychain..yeah!!!!!! iza buat 83 biji je..huhu, cukup la tu kot..dh x sanggup nk menjahit lg..so sesape y nk, jgn lupa sign guest frame iza nant ye,hehe.. 83 org pertama will get this,heeeee..


baju nikah groom dh siap tapi..

kalau ikutkan iza nk hantar baju nikah iza dkt sedara jiran belakang rumah iza..iza panggil dia cik kunang..tp cik kunang ni bukan org malaysia..dia org indon..kadang2 je dia datang malaysia, dtg rumah jiran iza ni..contoh kalau jiran iza buat kenduri atau kerja kahwin baru dia datang..raya pun dia akan datang..so iza pun tunggula dia datang untuk tempah baju nikah iza..iza nk upah dia jahit sebab dia jahit cantik dan murah..harga jahit baju kurung moden cuma rm35 - rm40 je..lepas tu dalam seminggu dia boleh siapkn..

tapi tunggu punya tunggu sampai la awal bulan 11 hari tu, dia xde pun dtg malaysia..iza dh risau, tinggal 3 bulan tp baju nikah x tempah2 lg..tanya jiran tu pun, dia xtau bila cik kunang nk dtg..so, iza pun hantarla baju nikah iza kt org lain..dia ni mmg jahit baju pengantin..1st time hantar kt dia..mungkin dia jahit lawa..tp y x bestnya, dia cume boleh kata  baju tu akan siap sebelum bulan 3..bile, dia xde ckp pun..adeh..iza nk awal, sbb tu la iza hantar awal..so sekarang xtau apa status baju iza tu..dh 3 minggu hantar..patotnya dh boleh siap, sbb mintak wat baju kurung moden je..xde beading or else..bukan susah pun,huhu..

tp ada satu yg buat iza frust..iza hantar baju tu, pagi isnin..masa tu cuti deepavali kot..belum pun iza sampai rumah..mak call kata cik kunang dh ada kt rumah jiran tu..YA ALLAH, punyala lama iza tunggu cik kunang tu dtg..baru jap iza hantar tempah kt org lain, baru tau dia dh datang..=( ..maybe xde rezki nk tempah dkt dia..KALAU la hantar kat dia, mesti skang baju tu dh siap..huhu

baju nikah am y di plan nk hantar kt tailor cina plak yg hantar kt cik kunang..dan sekarang baju dia dh siap..x smpi seminggu pun..jahitan dia kemas..dn harga upah dia pun cuma rm 50..murah!!! baju nikah groom dh siap tapi..BAJU NIKAH BRIDE PLAK YANG X SIAP LG..arggghhhhhh



16 November 2011

dah dapat draf kad kawin

iza dah dapat draf kad kawin ptg semalam..maksudnya 2 hari je la vendor tu siapkn drafnya..sekejap je..sebab iza ambil design y dh sedia ada..tp x berapa nk puas hati dgn draf tu..

firstly, dia tambah madah pujangga kt front page yang mana pada iza mcm serabut je ada benda tu kt muka depan..then, dkt peta plak ada icon y black white dan juga colour..x seragam..lastly, bnyk jugak typing error..semuanya simple mistake..rasa mcm nk mintak soft copy..tolg dia type dan buatkn..nyesal plak x design sendiri..huhu..sebab rasa mcm boleh buat lg cantik dari tu..kalau la x bayar deposit lg,huhu..

so, decide nk pergi kedai tu balik wiken nih..jumpa face to face untuk wat pembetulan..lg senang..doakan everything will be oke..

13 November 2011

tempah kad kahwin: done!!

ni iza baru balik dari jb..tempah kad kahwin dgn am kt sana..tp apa nama kedainya, iza reveal nant la ye..lepas semuanya dh siap..iza tempah kt sana, sbb kad kahwin kt kedai sana murah..sekeping 70 sen..tp kalu tempah 1000 keping, harga jd 38 sen/keping..murahkn..hehe..

iza juz nk buat 700 keping tp kalu 700 dia akan cas 70 sen sekeping..maka nya harga akan jadik rm490..tp kalu iza tempah 1000, iza boleh dpt dalam rm380 je..harga beza rm 110..kalu korg, korg akan pilih y mana..harga mahal tp dpt sikit atau murah tp dpt banyak???hehe..iza pilih wat 1000 keping..baki 300 tu iza wat topup majlis kt rumah lelaki or in case kad x cukup..sbb selalu baca post2 b2b pasal kad kawin x cukup nih..

iza tempah kad y ada majlis on both side..senang nant kawan2 kami nk pilih sama ada  dtg majlis kt johor atau pahang..lg satu, mestilah nk save budget, hehe..dengan harga y mcm tu, jgn la mengharapkan kad kawin iza ada wangi2 atau ada kerawang kilat2 bagai..biasa je..tp x de la smpi tahap cokia, haha..toke tu kata draf akan siap lg satu minggu..dan kad akan siap 3 minggu lepas tu..lebih kurang sebulan jugak la kad ni nk siap..mudah-mudahan semuanya berjalan lancar..

dan sebelum buat kad td, kami pergi tgok rumah yg kami nk beli..hehe..


rumah semi D dkt taman delima..area taman daya, dkt dgn rumah am skang, ada tiga bilik tidur dan dua bilik air..rumah lama..tp owner lama akan renovate rumah ni bila loan kami dh diluluskan..ikut planning akan siap tol2 lepas kami kawin..insyaALLAH..moga2 lah rumah ini akan jadik rumah kami nanti..aminnnn


"SEMOGA ALLAH PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN KAMI..DALAM PERJALANAN MENCARI KEREDHAANNYA"

12 November 2011

TOK KADI, OP, OV: booked!!!!

macam title post kt atas tu..entry kali ni versi 3 in 1..hehe..dan iza minta maaf la, entry kali ni hampir2 sama panjang mcm karangan SPM..=p

TOK KADI

ini perkara utama yang iza perlu ambil kira, sebab kalu xde tok kadi mcm mana kami nk nikah kn..huhu..so 2 minggu lepas, iza pergi dengan abah jumpa tok kadi untuk booking tarikh 3 mac 2012..dan ALHAMDULILLAH..tarikh tersebut masih belum di tempah oleh b2b lain..

sebelum pergi tu, iza call dulu tok kadi @ pak imam..tanya boleh x iza tempah tarikh dulu memandangkn segala dokumen nikah belum disiapkan lg,hehe..tp nk booking dulu!!! imam tu kata boleh, so lepas zohor tu pergilah rumah dia..booking tarikh..dan imam pesan datang lagi dua atau seminggu sebelum nikah untuk serahkan dokumen2 nikah kami..

OP: 
orite..tentang OP ni..iza cuma ada dua orang je y iza nk dia jd OP iza masa majlis nant xnak org lain!!!..sbb gambar yang diorg snap mmg cun2 belaka..firstly, my OP masa tunang hari tu..zul, dia ni kawan satu tempat kerja dengan iza..suka gamba2 yang dia snap, mmg lawa belaka..ni antara gamba2 tunang y dia ambil masa iza tunang hari tu..





tp memandangkan atas sebab2 tertentu, dia x boleh nk jadi OP masa big day iza nanti..sedihhhh..huhu..

jadik kena carik OP lain..dan iza xnak orang lain..kalu x zul, nk Foto by Razali je,hehe..mula2 am mcm x berapa nk setuju sbb harga service mr.razali ni hampir2 sebulan gaji kami,hehe..tp x dulik..nk dia jugak..sbb gamba2 y dia ambik mmg superb2 cunnn!!! x percaya???ce jejalan kt website dia..kompem ternganga tgok gamba2 dia yg cantik2 tu,hehe..dan iza rasa mmg berbaloi keluarkan belanja lebih sikit untuk OP..nanti mata kita jugak y sejuk tgok gamba2 kawin cantik belaka,heeeeeperasan!!!!..insyaALLAH..



  
alhamdulillah..seawal bulan 6 hari tu, iza dh pun booking mr.razali ni even masa tu tarikh x kompem lg,hehehhh..takot melepas,nant iza plak yg ternganga..hehe..

OV:  
pasal OV ni, iza sgt2 berterima kasih kt kina, sbb masa blogwalking kt blog dia lah iza dpt tau y my OV ni tgah buat year end promotion,hehe..first time tgok video nikah my OV nih @ video nikah kina..terus jatuh cinta..nk video nikah mcm tu jugak!!!berangan lg,huhu..maka, iza pun mintak la quo dgn OV ni @ mr. wira hidayat/ WIRA VISUALS..kalau xde promo nih, mmg iza x mampu nk hire mr.wira as my OV..sbb budget iza untuk OV..kecik ja,sob2sebenarnya xde pun..

jadik bila dpt tahu mr.wira ni buat promo, terus emel dia..lepas tu mintak am tolg topup sikit..hehe..kalau ALLAH dh tentukn rezeki tu kita punya, xkn ke mana..dan iza hepi sgt bila mr.wira kata dia masih available untuk 3 mac tu..mcm x percaya!! sbb berangan je nk ada video nikah mcm kina..xde la mengharap sangat tp mengharap jugak benanye..sbb xde budget,huhu..apa2 pun syukur sgt2..alhamdulillah..

so sesiapa yg berhajat nk video nikah mcm kina tu tp pada affordable price..contactla mr.wira cepat2..he is very nice guy!! ini promo mr. wira tu..

YEAR END OFFER : for NIKAH package ONLY (with express editing included) Promotion starts NOW until end of December 2011. Please email me at wira@wiravisuals.com for details. 

*iza harap moga semuanya dipermudahkan ALLAH dan iza dapat jumpa dan bekerja dgn 2 org OP dan OV hebat ni..aminnnn =)

6 November 2011

diy veil: done!!!!

sebenarnya dh smingu iza siapkan veil ni ..tp bila je nk post pasal veil ni..line internet plak buat masalah..adehhh..seminggu jugak xde line tenet..huhu..sgt rindu nk update blog memandangkan banyak persiapan nk share dgn korang..

berbalik pasal veil..dalam 2-3 hari jugakla ngadap benda nih..almaklum i ni kn x pandai menjahit, haha..tp gigih jugak nk diy..diy y simple2 je la..nk buat y rumit2 mmg x reti..dan sebelum ni iza ada story sikit pasal veil iza kt link ni..

so lepas je dpt veil y dh di jahit tepi dari nani..maka proses men diy pun bermula...dan veil kina jadi inspirasi iza..

nak tgok hasilnya???huhu

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

tadaaaaaa!!!


iza guna kombinasi turquoise dan purple..kat tepi2 veil tu iza letak manik warna purple..poodle flower plak iza letak kt atas kepala..ada 15 biji, membentuk V..kemudian bhgn kiri dan kanan ada 3 biji..kalu ikut hati nk tambah lg poodle flower tu..tp takut crowded sgt..

selain tempah jahit tepi kt nani, iza ada gak tempah inner dgn purdah..hasilnya mmg puas hati..sbb harga y nani cas sgt murah..
 

 inner..turquoise + purple + gold

purdah
untuk purdah ni nani x letakkan apa2 harga, sbb dia kata ini bukan expertise ibu nya.. y jahit semua ni adalah ibu nani.. tp iza mmg puas hati, sbb cantik dan kemas..thnx nani..so pada b2b y berminat nk tempah, boleh la contact nani @ modest modish..highly recommended!!!