SAYA SAYANG MEREKA

13 November 2011

tempah kad kahwin: done!!

ni iza baru balik dari jb..tempah kad kahwin dgn am kt sana..tp apa nama kedainya, iza reveal nant la ye..lepas semuanya dh siap..iza tempah kt sana, sbb kad kahwin kt kedai sana murah..sekeping 70 sen..tp kalu tempah 1000 keping, harga jd 38 sen/keping..murahkn..hehe..

iza juz nk buat 700 keping tp kalu 700 dia akan cas 70 sen sekeping..maka nya harga akan jadik rm490..tp kalu iza tempah 1000, iza boleh dpt dalam rm380 je..harga beza rm 110..kalu korg, korg akan pilih y mana..harga mahal tp dpt sikit atau murah tp dpt banyak???hehe..iza pilih wat 1000 keping..baki 300 tu iza wat topup majlis kt rumah lelaki or in case kad x cukup..sbb selalu baca post2 b2b pasal kad kawin x cukup nih..

iza tempah kad y ada majlis on both side..senang nant kawan2 kami nk pilih sama ada  dtg majlis kt johor atau pahang..lg satu, mestilah nk save budget, hehe..dengan harga y mcm tu, jgn la mengharapkan kad kawin iza ada wangi2 atau ada kerawang kilat2 bagai..biasa je..tp x de la smpi tahap cokia, haha..toke tu kata draf akan siap lg satu minggu..dan kad akan siap 3 minggu lepas tu..lebih kurang sebulan jugak la kad ni nk siap..mudah-mudahan semuanya berjalan lancar..

dan sebelum buat kad td, kami pergi tgok rumah yg kami nk beli..hehe..


rumah semi D dkt taman delima..area taman daya, dkt dgn rumah am skang, ada tiga bilik tidur dan dua bilik air..rumah lama..tp owner lama akan renovate rumah ni bila loan kami dh diluluskan..ikut planning akan siap tol2 lepas kami kawin..insyaALLAH..moga2 lah rumah ini akan jadik rumah kami nanti..aminnnn


"SEMOGA ALLAH PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN KAMI..DALAM PERJALANAN MENCARI KEREDHAANNYA"

6 comments:

rosspink said...

wah..bestnye dh tempah kad kawin..org xdpt tempah lgi...cik abe xnaik kapal lgi..xde date yg sesuai lgi...umah pon iza nk li...wah best nye hehe

nurul izayani said...

banyak nya "lagi" ross..cik abe naik kapal x lama lg kn, pastu dh dpt date, leh la proceed semua :)

Sfarlina said...

wahh good! iza da ade plan nk beli rumah! Sonang nti life after married kan :)

nurul izayani said...

mudah mudahan =)

fazlien said...

hi dear..bgsnye da siap beli umah.nt da renovate n kemas mst cntik..btw i'm new b2b.do support and follow me. i follow u too..=D

http://beeflyingtohoney.blogspot.com/

NURUL IZAYANI said...

hehe..tu la, x saba nk renovate rumah tu bg cantik =)