SAYA SAYANG MEREKA

26 December 2012

Check up Iffat 1 bulan

Assalamualaikum..

Cerita 1

Sebenarnya semalam iffat dh cukup sebulan.tp disebabkan semalam cuti, so checkup postpone hari ini.. Bfore pergi checkup kt klinik desa, kami pergi kk dulu untuk cek kuning iffat. Dan resultnya 9.7. Alhamdulillah, rujuk nurse dan dia kata dh xde kuning dan dh boeh stop cek.

Cerita 2

Sampai klinik desa dalam kul 11.15 dan jumpa nurse dalam 11.40. Mula2 timbang iffat dan ambil panjang badan. Pastu timbang berat umi iffat. Ambil hb. Nurse terang pasal perancangan keluarga. Iffat cucuk hepatitis B.

Berat iffat = 4.1 kg (lahir =3.01kg)
Panjang = 52 cm (lahir =48 cm)
Berat umi = 45.3 kg
Hb umi = 13.5
Perancangan keluarga = pil perancang

Then, kena pergi kk semula sbb umo sebulan mmg kena jumpa doktor.
Checkup iffat lepas ni adalah pada 30 jan dan umi pada 23 jan, untuk ambil pil perancang.

Cerita 3

Jumpa doktor kt kk, doktor tgok mcm ada kuning lg kt muka iffat, dan suh kami cek kuning lg hari jumaat, haddowww..malas sungguh nk p kk lg. Kemudian dia tgok hematoma iffat, dan pelik napa dah sebulan tp masih x surut. Dia suh kami refer pakar, dr. Fatimah. Tp dia xde, so kena dtg lg 3 or 4 hb jan.

Umi berdoa semoga hematoma iffat hanyala hematoma biasa, yang akan surut x lama lg, aminnnn..


1 comment:

puan.mila said...

iza mkn pil prncang apa? mila pun nak stat merancang lps baby ni lahir nnti.. :)