SAYA SAYANG MEREKA

1 February 2012

baju nikah dah siap dan dah hantar borang nikah: episode 2

assalamualaikum.. post ni sambungan kepada post sebelum ni, hehe..

hantar borang nikah

iza dah hantar borang nikah pagi tadi, iza pergi sorang je..sbb am org pahang, dia dh siapkan semua borang dia kt sana.. dan mcm biasalah style kt negeri Johor mmg akan kena interview dulu.. ini soalan2 yg ditanyakn kepada iza..oleh Imam Miskan..

1. mengucap dua kalimah syahadah
2. baca al-fatihah
3. doa qunut
4. sebab yg menyebabkan hadas kecil
5. sebab yg menyebabkan hadas besar..

banyakkan..huhu..tp jawab je la labu..
dh lulus, tp kena tunggu lg sminggu baru boleh ambil borang yg dah disahkan..*lamanya..
btw, kena bayar rm17 untuk pemprosesan borang tu..

baju nikah dah siap..

huhu..setelah 3 bulan, baru baju nikah iza siap..sebabnya tailor tu mmg sengaja buat lambat, sbb dia tau iza nk pakai lmbt lg..*nyesal bgtau.. iza hantar baju ni dkt kak elly, dia mmg designer baju pengantin.. baju sanding iza pun, dia jugak yg buat.. sbbnya dia mmg tender menjahit baju pengantin untuk butik pengantin yg iza hire tu..

masa otw nk hantar borang nikah tu, dpt msg dari kak elly bgtau baju dh siap..terkejut jugak, hehe..so otw balik singgahla butik dia..dia suh dtg fitting je, tp dh oke.. bawakla balik.. iza teaser sikit2 je ye..nk tunjuk semua..x surprise plak nanti :p

 bahagian bahu kedut2 kan sikit..

 tangan cekak (nk style arab kn) :p

kain bentuk A :)

overall iza sgt puas hati..sbb kak elly mmg buat mcm apa yg iza nk dan dia buat lebih cantik dari apa yg iza expect.. walopun dia buat lambat, tp terubat la jugak hati bila tgok baju yg cantik ni (pada mata iza) :p.. upah dia rm120.. 

so total untuk baju nikah iza = kain rm 280 + upah rm 120 = rm 400, huhu..
baju paling mahal pernah iza beli..nasib baik pas ni boleh pakai lg :)
*plan nk pakai kt kelantan masa majlis bertandang kakak ipar nant..


13 comments:

Cik Zimie said...
This comment has been removed by the author.
Cik Zimie said...

cantik dear.design gitu simple je.x crowded sangat.sukaaa :)

nurul izayani said...

zimie: tq :)

cik gold said...

cantik baju..upah pon reasonable :P

syaz@rozelt said...

nampak nice!hihi

p/s: nak letak blog nie dlm bloglist blog kawen sy taw!

Sfarlina said...

me too..bju nikah dah siap..tp lum teaser lg..ni bru nk p anta borang nikah..doakan i okei ;)

Cik Tqah said...

canteknyeee..i loike simple design n bleh pakai lg kan nnt

nurul izayani said...

cik gold: tq :)

syaz: tq, hehe.. silakan :)

sazni: teaser la dear..btw, gud luck k..

tqah: haros pakai lg :)

My Life's Journey said...

salam pekenalan .. wahhh cantik la .. mesti cantik dear pakai nanti :)

nurul izayani said...

hehe..hopefuly :) salam perkenalan jugak dear..

Dira said...

baru tgok yg teaser pye je, da nmpk cantik da~ x sabar nk tgok full nye nnt :)

Cik Nasha said...

wahh... nampak cantik baju nikah tu..

cIk JanNah said...

hye,
jannah google2 jumpa ur blog. u dok simpang renggam yea? boleh tau tak kat mana u hantar tempah baju nikah tu? ni email jannah cikjannah@gmail.com
thanks