SAYA SAYANG MEREKA

31 January 2012

semua tentang BOLAT: pomander ball, paper lantern, kain polkadot

assalamualaikum semua..

just nak share few thing yang iza dh beli dan diy sikit..

pomander ball & paper lantern

setakat ni iza baru buat dua colour..purple dan turquoise.. then, tgh memikir2 kalu nk buat warna putih or x..sbb pomander ball ni nant nk gantung kt khemah mkn pengantin..khemah dh warna putih..kalau buat ball warna putih mcm akan tenggelam je..ermm..mayb akan buat jugak..*tp kalu rajin, hehe..

iza diy pomander ball guna paper tissue dan jugak tisu ikea, hehe..dpt idea diy guna tisu ikea ni dari Sazni.. thnx for sharing dear..:) ..tp iza ada tisu ikea warna purple je.. so kena guna paper tissue untuk warna turquoise.. btw, iza beli paper tissue dari Paper Lantern N' Boxes . sbb kt simpang ni xdekkk..adeh.. 
dkt Paper Lantern N' Boxes ni jugak, iza beli paper lantern.. sbb ni la yg paling murah iza boleh dapatkan..huhu .. hari tu ada ura2 nk g KL, tp x jadik, my bro xsihat.. kalu x mmg kompem dh serang kedai paper lantern kt Petaling Street tu.. kompem lg murah, leh borong bnyk sikit, hehe..tp xde rezeki kot..so sesape nk beli paper lantern on9, boleh la beli dekat Paper Lantern N' Boxes ni..insyaALLAH servis tip top, hehe..


paper lantern & my diy pomander ball
kain polkadot

iza beli kain polkadot ni untuk alas meja guestframe.. harga rm2.80 semeter.. hehe.. beli kt kedai kain simpang ni je, xyah susah2 carik kt tangkak.. mayb sbb mmg musim polkadot kn, tu yg sng carik :)

lastly..

hari tu iza ada beli voucher dkt groupon..Aromatherapy Massage + Facial + Jacuzzi + Herbal Steam Bath cuma RM 68..instead of RM1016..dkt Eternal Beaute Life, Bandar Baru Uda..murah giler kan!! haha..suke!! sgtttt!!.. td dh booking tarikh..ada 2 session..and iza booking tarikh sehari sebelum nikah untuk facial & jakuzi,hehe..



8 comments:

xuelia said...

HAHA..gue xtaula iza..wedding kite mesti akan kelihatan serupe..gue pon plan nk gantung2 tissue paper pomander ball n paper lantern kt khemah makan pengantin..hikhik...pesal ank n gue ade minat yang same dengan nih! btw, happy DIY-ing ur wedding prep! gue pon tengah giat wat bunga tissue ni...tp xsempat nk share kt blog..bz..huhu...

xuelia said...

btw..pomander ball tu..kalo before bukak tisu tu ank gunting sket ujung die bg curve..lg comel! nnt pomander ball ank akan nampak lg fluffy..ce try!

nurul izayani said...

ye..seriously sgt cantik kalu gantung paper lantern dgn pomander ball ni..tp dun wory, gue gantung pomander ball je, lantern x mampu la nk beli bnyk2..

pernah jugak tgok yg gunting kt hujung pomander ball tu, tp x ingt plak nk buat..but i'll do now, hehe..

gud luck to you xue!!

btw, rajin2 la update blog..sikit pun jadik la..

Cik Azizah said...

ok ni...dah menjadi...t boleh la review..hehe

Cik Nasha said...

waa.. nanto boleh la review panjang2.. tepek gambar ye.. :)

xuelia said...

huhu..tulah..blogger y amat pemalam...tenet slow sbb gne brodband plus ngan netbook y super kecik...tp nnt gue update current DIY project!

Miss Ika said...

Nak buat jugak tapi malasnya la haiii. Haha

nurul izayani said...

azizah: kompem review lpas majlis :)

nasha: oke dear :)

xue: aah..updatela, baru best!!

ika: jgn malas2 ;p