SAYA SAYANG MEREKA

14 November 2013

Kali Pertama Tengok Wayang Dengan Iffat

Assalamualaikum..

Sejak ada Iffat ni, iza tak pernah lagi jejak kaki kat panggung. Last sekali masa preggy dulu, tapi dah tak ingat tengok cerita apa. Kalau abi, ada jugak dia pergi tgok wayang, tapi dengan students dia. So iza dah teringin sangat nak tengok wayang, keluar pulak cerita THOR. Memang best la kalau dapat layan kt panggung. Bincang dengan abi. Kami kalau boleh memang cuba untuk tak tinggalkan Iffat dekat orang lain semata nak g jalan, so akan bawak dia.

Kami beli tiket malam. Pukul 9.45 malam. Pilih pulak sit BEANIE. Selesa la untuk kami duduk dengan Iffat. Abi dah ingtkan dekat umi, siang tu jangan bagi Iffat tido. Tapi pukul 4.30 petang tu dia tido dekat dua jam. Budget2 pukul 9 malam tu dia dah ngantuk semula.

Masuk je panggung, umi susukan dia nak bagi dia tido. Tapi dengar je bunyi iklan, terbeliak balik mata dia, bangun tengok skrin. Bila je panggung gelap, mula la Iffat bunyi ngek2.. Haishh umi dah risau, tu la nak sangat tengok wayang kan. Then bagi dia kat abi. Masa tu cerita dah start, abi pun dodoikan dia. Lima minit dodoi, dah tido. Fuhhh, lega sangat. Ambil selimut, tutup telinga dia. Dekat dua jam abi pangku dia, dia bergerak sikit je, abi dodoi semula.

Yang bagusnya Iffat ni, sepanjang movie tu memang dia tido. Bangun bila kami dah nak keluar panggung. Iza memang seronok tak terkata la, hajat dah tertunai, haha.. Terima kasih abi.

Antara tips nak bawa anak ke panggung.

1. Pastikan dia kenyang.
2. Bawa sweater, selimut dan bantal.
3. Pastikan dia mengantuk masa nak tengok wayang tu.

Seat beanie rm22 perseat kat TGV Jusco Tebrau.

Balik tengok wayang singgah mamak. Iza kelaparan.

Mamak bagi Iffat gula-gula. Pastu ajak Iffat balik India.

Lepas ni kita tengok Captain America plak ye, hihi.

Posted via DraftCraft app

5 comments:

♥ ROS ♥ said...

Ros pun ska g tgk wayang mlm2. Anak2 tdo.mak dating.ekeke

Aty_Fared said...

Sejak lepas beranak..sy tak pernah tgk wayang...sobsoobbsss... kali terakhir cerita sy tgk adalah ombak rindu....sadis kan...

Seri Selaseh said...

Mamak bagi Iffat gula-gula. Pastu ajak Iffat balik India.

kelakar sgt.

~ NANA ~ said...

i sejak kawin sampai sekarang tak tengok2 lagi wayang, kiranya dah 2 tahun kot...hihi...nak bawak ayish mmg taklah sbb tahu dia tak reti duk diam...haha

Ibu Dilah said...

Sy dah lebih 4 thn x tgk wayang... huawaaa.. betul la, bila ada anak kecik ni pk byk kali bila nk g tgk wayang.. nak tinggal kan x sampai hati pulak..