SAYA SAYANG MEREKA

31 August 2013

OurLittleJannah: Open House Syawal 1434H

Assalamualaikum

Alhamdulillah, syukur pada Allah, segala yang dihajati, dirancang semuanya berjalan lancar. Kami buat open house ni pada malam ahad lepas. Sebelum majlis makan-makan, kami buat bacaan yassin dan doa selamat dulu. Menu malam tu nasi beriani, laksa penang dan satay. Ni semua tempah catering. Dessert plak puding jagung (mak buat), karipap (catering), tembikai. Air kordial anggur sahaja.

Pengantin dengan bapa pengantin

Mak pengantin

Atuk pengantin

Sebelum majlis..


Bacaan yassin


Menu





Kepada yang hadir. Terima kasih. Minta maaf jika ada kekurangan dari kami sekeluarga. InsyaALLAH ada rezeki, boleh buat lagi :)

26 August 2013

Amzar Iffat 9 bulan 2 hari

Assalamualaikum..

Perkembangan Iffat bila dah capai umur 9 bulan:

1. Dah boleh fokus lebih lama pada rancangan kartun..selalunya umi akan mainkan dvd magic english masa dia main, masa makan.


Umi dah mula rasa berbaloi belikan iffat dvd ni..at last dia layan jugak kartun2 ni semua. Sebelum ni dia layan citer orang tua sama-sama umi abi dia,haha..

2. Kemahiran 'mengemas' dia dah semakin meningkat. Boleh capai barang2 yang dia tak boleh capai masa 8 bulan hari tu.


Nampak tak dia tengah usha barang2 kat dapur umi tu..

3. Kuat makan! Alhamdulillah.. Kadang-kadang tu satu hari sampai 4 kali makan. Termasuk makan malam sebelum tidur. Badan iffat pun dah semangat, kalau dulu rasa gak tulang rangka dia, tp sekarang tidak lagi, hihi..

Ni bubur febret iffat, resepi tokmak dia. Bubur, ikan, carrot dan sawi. Kalau suap, nganga saje!


Waktu senggang umi bagi iffat makan biskut beras. Yang ini pun febret dia. Tak pernah lagi menolak kalau disuakan ini.


4. Gigi dah keluar dua batang. Satu batang lagi otw.gigi atas sebelah kiri.


5. Dah pandai melambai. Seronok rasanya bila umi tinggalkan dia dkt pengasuh dan kemudian melambai bila kita dah nak pergi kerja. Say tata dan iffat akan lambaikan tangan dia. Hihi.

6. Iffat suka kucing. Kami ajar dia sebut kucing as meow. Bila nampak kucing, mesti nak kejar. First time dia jumpa kucing, masa kat rumah opah hari tu time raya. Dengan naik walker, dia kejar kucing tu sampai dapat. Kucing tu pun layan je, duduk diam. Bila iffat dah cubit, sondol pakai walker, barula kucing tu lari.haha.

Oke tu je la yang umi perasan setakat ni.


17 August 2013

1 Syawal 1434H

Assalamualaikum..

Tahun ni first time beraya dengan Iffat dan first time umi beraya jauhhhhh dari family mak abah kat Simpang Renggam..sobsss..sedih sikitla,huhu..tapi beraya kat rumah mertua pun best jugak..meriah!

Bangun pagi tu mandi dan solat, pastu tolong sikit2 je sebab iffat pun dah bangun nak ikut abi g sembahyang raya tp lastly kena tinggal jugak sbb tak mandi lg. hihi.. so sementara tunggu abi siap solat raya, umi pun mandikan iffat, siapkan sume termasuk umi sekali bersiap. lepas semua dh balik sembahyang, terus makan2. Juadah pagi raya kami pagi tu sup tulang, mi kari, rendang kerang dan rendang daging. tak ketinggalan jugak, lemang pak mertua umi yang mabeles itu! lepas makan harusla bergambar raya dan bermaap-maapan.

jom tengok gambar kami sekeluarga pada 1 syawal hari tu..

umi,abi dan iffat

keluarga mentuaku..

family kakak yang sulong

family kakngah

mak abah dengan anak-anak bujang


sesi memberi duit raya..
sporting tak pak mertuaku? siap join beratur lagi..hihi

abi tolong iffat kutip duit raya..haha


oke..tu je gambar yang ada untuk dikongsikan :)

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN