SAYA SAYANG MEREKA

18 April 2012

officially pregnant

Assalamualaikum..


alhamdulillah ALLAH murahkan rezeki kami.. syukur sgt2.. iza baru kahwin dalam sebulan lebih.. ada yg tanya, mcm mana iza boleh tau diri dh pregnant..hehe ..mcm awal sgt.. so kt sini iza nk share cerita..


iza cek guna UPT seawal hari ke-17 iza kahwin.. awat xcited no? haha.. kawan iza kata kalau kawin pas subur ni, mmg cepat lekat.. then iza pun ada ambil asid folik sejak belum kahwin lg.. so konfiden sikit nk cek, huhu.. iza mmg dh de stok UPT, kawan bg.. dia terbeli lebih. tp masa cek 1st time tu, line ada satu je..


then masa pergi watson wiken tu, beli lg UPT..hehe.. suh am yg beli, sbb iza segan.. inai masih merah kt jari, haha.. (tp gedik nk cek).. bgn pg subuh esoknya (26 mac), am suh cek.. (xcitednya dia).. lepas celup UPT dlm air kencing tu, nmpk satu line je.. perasaan masa tu pasrah je la.. pastu terus solat.. dalam kul 8 pergi tgok balik UPT tu (nmpk sgt mengharap).. pastu panggil am.. "abg, cuba tgok ni.. ada 2 line la.. hehe" tp line lg satu tu mmg kabur.. tp nmpk ia wujud.. iza dh tersengih2 dh.. hepi kott..


pastu esoknya iza cek lg.. dalam masa lebih kurang seminit dh boleh nmpk line yg kedua.. ptg tu iza beli lg UPT, sbb risau UPT b4 ni x betol .. iza beli 2 jenis UPT yg berbeza.. hari rabu cek lg.. mmg positif.. syukur.. pastu simpan lg satu UPT untuk cek sama2 dgn am hari sabtu tu.. yela, kami kn PJJ, huuuu...


so bila semua test dh positif, hari ahad (1 April) tu kami pergi klinik.. walaupun masih terlalu awal.. kami mmg xleh sabar untuk confirmkn.. hehe.. kami pergi klinik Malaysia kt Taman Daya.. test kt sana, sama je mcm test yg iza wat sendiri tu, huhu..dh le mahal.. RM60. pastu xde bg nasihat apa2..  ubat pun dia bg asid folik mcm yg iza mkn hari2 tu.. 1ringgit 1 papan.. adeh.. tp sekurang2nya iza dh officially tau iza pregnant.. so lebih berhati2 bila buat kerja..


YA ALLAH.. KAMI SGT2 BERSYUKUR DENGAN ZURIAT YANG KAU BERIKAN INI.. SESUNGGUHNYA ENGKAU MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI.. SEMOGA REZEKI YANG KAU BERIKAN INI MENAMBAHKAN LG KEIMANAN DAN KETAQWAAN KAMI KEPADA ENGKAU YA ALLAH.. DAN KAU BERIKANLAH KAMI KESIHATAN YANG BAIK.. AMINNNNN

3 April 2012

review 2: Official Videographer (OV) untuk nikah

assalamualaikum dearies..


maafla lately ni iza dh jarang sgt2 update blog.. padahal bukan bz pun.. tp malas je lebih, huhuhu.. macam yg iza janji dalam post yg lepas, review kedua adalah pasal OV.. OV iza mmg sgt BEST.. mostly b2b mesti kenal.. mr. Wira Hidayat a.k.a Wira Visuals (WV)


kenapa iza kata WV ni best @ TERbaik ??


1. PUNCTUAL. Abg Wira sampai rumah iza dalam jam 6 petang untuk shoot iza makeup sedangkan majlis nikah start jam 9.00 malam ++. 


2. PROFESIONAL. walaupun Abg Wira baru je sampai dari Terengganu, tak nampak pun Abg Wira tunjuk muka penat.. shooting pulak tu dh la lama, hampir 5 jam++.. sebab majlis nikah habis sekitar jam 11 malam. Abg Wira ni sgt2 cool.. 


3. FUNNY @ KELAKAR. Abg Wira ni kelakar sgt2 rupanya. mostly kalau berbual dgn dia mesti akan ada humornya.. smpi kadang2 kena pikir, Abg Wira ni tgh serius ke tgh melawak.. haha.. almaklum iza ni kadang2 ade lampi nya jugak.. haha.. kadang2 je tau :p tp seriously ia sgt membantu untuk org2 yg nk menikah ni.. kurang sikit rasa nervous tu..


4. KREATIF. video yang Abg Wira buat seriously BEST!! semua rasa ada.. funny, hepi, sedih, touching, terharu pun ada.. sobss.. (berpuluh2 kali tgok pun masih menitis air mata, huhu).. 


5. VIDEO CEPAT SIAP. ini salah satu sebab kenapa iza hire Abg Wira. kebolehan menyiapkan video nikah dalam satu malam saje.. walaupun video cepat siap, tapi tetap best!!.. dan less than 1 month, iza dh dpt soft copy dvd video nikah dan jugak raw video sepanjang majlis.. yeayyy!! 






6. PR TIPTOP. seriously Abg Wira sgt2 senang dihubungi.. sama ada melalui phone, emel atau fb.. tp mostly melalui emel. so kita x perlu tunggu lama untuk proceed for whats next..


7. lastly, thnx Abg Wira sebab buat YEAR END OFFER hari tu.. iza sgt2 hargai sbb dapatla peluang iza hire Abg Wira yg sememangnya dh berpengalaman dalam bidang videographer ni.. *tahun ni jgn lupa buat lg ye Abg Wira, hehehehe..




ABG WIRA "IN THE MAKING"


lastly.. Abg Wira, terima kasih banyak2 sebab buat video nikah yang sgt bermakna untuk kami sekeluarga.. saya doakan semoga Abg Wira terus success in future dan sentiasa bahagia bersama keluarga tercinta.. 


pada sesiapa yg berminat untuk hire Abg Wira.. seriously highly recommended..





lastly.. enjoy MY SPECIAL NIKAH PLAYBACK by Wira Hidayat a.k.a Wira Visuals