SAYA SAYANG MEREKA

23 March 2012

review 1: MUA @ kak andam

assalamualaikum dearies..


Firstly iza nk review pasal makeup nikah dengan sanding iza..both event guna MUA yg sama.. 


mekup nikah
theme: turquoise
before & after



 selepas 5 jam.. dan selepas mengalirkan air mata yg sgt deras, huhu..


makeup sanding
theme: purple



 selepas 7 jam (berjemur bawah matahari terik hampir 2-3 jam)


how??? honestly iza suke sangatttttttttt dgn makeup my MUA.. kak Imah.. dan iza nk share 6 perkara tentang kak Imah and her makeup.


1. kak Imah mmg puntcual.. iza nk makeup nikah pukul 5 petang.. pukul 5 kak Imah dah sampai rumah, walaupun baru 1st time datang.. iza nk makeup sanding pukul 9 pagi.. pukul 9 pg la kak Imah dah datang..dan disebabkan ke"punctual"iti kak Imah.. semuanya berjalan seperti yg dirancang.. dapat bersanding kul 12 tghari.. hehe


2. kak Imah seorang yg open dan terima pendapat customer dia.. kalau pengantin taknak cukur kening pun, dia boleh buat.. dan her makeup ttp cun.. and my request " tak kisah kak Imah nk buat mcm mana pun, janji cantik dan sesuai dgn majlis.. pastu lipstick time nikah nk pink2 sikit" hehe..


3. makeup kak Imah buat semua jerawat2 kt muka iza tu hilang @ tercover la jugak.. (time nk kawin plak makin bnyk jerawat..dushhhh!!)..


4. makeup kak Imah tahan lame.. tgok je la even dh berair mata, dh berjemur tengah panas.. ttp mantain..


5. im sure harga kak Imah masih lagi berpatutan dan affordable.. walaupun hasilnya setanding dgn MUA2 yg dh femes kt luar sana.. yg harga sekali touchup hampir rm500++.. iza booking seawal jun 2011.. so masa tu iza dpt harga yg  sgt murah for 2 events.. 


6. makeup kak Imah realllllllly made my day.. so kalau korg nk rasa gojes masa wedding korang.. hire la kak Imah as korang punya MUA.. confirm berbaloi.. *perasan sendiri gojes, haha..


Berminat??? boleh la contact kak Imah lepas ni :)


SARIMAH OTHMAN 
(based on Batu Pahat) 

kak Imah.. thnx for ur gojes makeup.. really appreciate it.. wish u all d best in future..

nota kaki: pasni nk review my OV plak.. pun best jugak ni.. hehe.. tungggguuuuuuuu

14 March 2012

kami dah halal..

ALHAMDULILLAH.. akhirnya selesai jugak majlis kahwin kami.. dh 11 hari iza jadi isteri pada am.. perasaan.. heaven!! iza mmg buat keputusan yg tepat bila pilih untuk hidup dgn dia.. and I LUV HIM SO MUCHHH..hehehe

after this iza akan mula buat wedding review sikit-sikit.. tp sebelum tu iza nk ucapkn terima kasih pada orang-orang kuat majlis iza.. tanpa mereka, wedding iza mungkin x selancar mcm yg terjadi..insyaALLAH iza akan ingat sampai bila-bila.. nk balas semua mungkin x mampu.. hanya ALLAH sahaja yg mampu membalasnya.. 

TERIMA KASIH TAK TERHINGGA DARI AM DAN IZA..