SAYA SAYANG MEREKA

12 February 2012

dah pergi fitting!! :)

assalamualaikum semua..

whoooaaaaaa.. leganya iza dh tgok baju sanding sendiri.. dah pakai, dan dah sanding pun dengan am, haha.. xcitednya rasa, *gedikk.. hehehehe.. iza sgt xcited bila tgok am pakai baju dia.. lawaaaaaa.. am nampak sgt kacak.. ohhh pengsannn!! am dpt baju ala2 tomok.. sama tang dada.. tapi manik or watever xde lg, belum siap.. tp yg plain tu pun dh lawa, lg la kalu dh ditouchup kn, hehe.. 

 
nampak tak tang bahagian dada baju tomok tu.. mcm tu la abg aziz buatkan baju am.. suke!! 

pasal baju iza plak, xde apa yg special.. biasa2 je.. iza request baju ala dress mcm kt bawah ni..

jenis kain mcm sama.. satin.. then, cuma baju iza tang dada tu manik dia lg penuh dan kain belakang tu lagi bnyk leret dia.. hehe..

dan yg penting iza dpt colour baju mcm yg iza request.. PURPLE MANGGIS..

ALHAMDULILLAHHH.. semoga ALLAH mudahkan lg urusan kami..




10 February 2012

aku risau satu benda ni..

salam..

majlis lg 21 hari.. tp ada satu benda penting yg aku xtau kabar berita.. BAJU SANDING!! pastu aku boleh rilex je kan.. haishhh xleh jadik ni.. kena g butik jugak, tgok rupa baju pengantin.. baju bride aku dh tgok aritu masa kt tailor.. tp baju groom aku xtgok2 lg.. apa rupa baju tu ek.. *tetibe risau.. huhu

9 February 2012

seriously dah boleh kahwin!!!

assalamualaikum semua..

seriously kami dh boleh kawin.. sbb apa?? sbb kami dh dpt kebenaran dari kadi.. alhamdulillah.. yippiiieeeee!!! kalu ikut syarat wajib, tinggal bw 2 saksi g jumpa tok kadi.. sahhh!! haha *gatai..


semoga ALLAH permudahkan urusan kami ke arah yg satu itu..aminnn

5 February 2012

outdoor photoshoot

assalamualaikum dearies..

kali ni iza nk share tempat nk buat outdoor photoshoot masa wedding nanti.. iza prefer tempat2 yg bertemakan flora mcm tmpt yg bnyk pokok.. ada tasik.. ada gunung.. tenang dan damai je kalu tgok gamba2 mcm tu.. feeling romantik pun lebih, hehe..

ada beberapa tempat yg jadi pilihan iza untuk shoot, tp sampai satu masa iza hang.. sbb xtau nk pilih yg mana, ada yg nice view dan ada jugak x berapa nk g.. then hari tu bila bincang dengan mr.Razali (FBR), dia suggestkn SAGIL.. agak2 korang la, sagil tu tempat apa? ..

kalau nk tahu, ce scroll downnnn.. hehe




|  


























|



tadaaaaaa...


kawan iza shoot kt sagil

sagil ni tempat sawah padi.. seriously mmg inilah tempat yg iza idam2 kn nk shoot, huhu.. right after tgok gamba ni.. sbb cantik sgt!!! dan bila mr.Razali kata nk bawak dekat sini.. iza mmg terima dengan hati terbuka la kn.. sape xnk, hehehe... 

bila mimpi sampai ke bintang, bila impian hampir jadi kenyataan..
now, lets pray hard semoga ALLAH permudahkan segalanya dan cuaca hari tu baik :)

*i'll try my best to posing cantik2 tp hopefuly mr.Razali boleh bg bnyk tunjuk ajar dan sabar bnyk2 sebab kami ni mmg kayuuu kuasa 80..haha.. 

daaaaaaa..

3 February 2012

cuti 4 hari ni nk buat apa???

assalamualaikum semua..

start esok, iza akan cuti 4 hari.. sebabnya isnin tu cuti ganti Maulidul Rasul dan selasa plak cuti Thaipusam.. yeahhh!! boleh sambung wedding preps lg, hehe.. so, nk buat apa 4 hari ni ek?? mesti la kena guna dengan sebaiknya kn!!

iza plan nk lipat, masukn kad dlm sampul..then terus nk tulis nama dkt envelope.. mayb dis week buat unt kawan2 kerja je, sbb nama mereka je yg dh ada..yg lain?? belum adooo, huhu.. then, nk siapkn segala kerja printing dan lipat melipat untuk deko2 bilik pengantin, meja makan pengantin, candy buffet dan guestframe.. fuhhhhh.. moga siap semuanya.. aminnn

1 February 2012

baju nikah dah siap dan dah hantar borang nikah: episode 2

assalamualaikum.. post ni sambungan kepada post sebelum ni, hehe..

hantar borang nikah

iza dah hantar borang nikah pagi tadi, iza pergi sorang je..sbb am org pahang, dia dh siapkan semua borang dia kt sana.. dan mcm biasalah style kt negeri Johor mmg akan kena interview dulu.. ini soalan2 yg ditanyakn kepada iza..oleh Imam Miskan..

1. mengucap dua kalimah syahadah
2. baca al-fatihah
3. doa qunut
4. sebab yg menyebabkan hadas kecil
5. sebab yg menyebabkan hadas besar..

banyakkan..huhu..tp jawab je la labu..
dh lulus, tp kena tunggu lg sminggu baru boleh ambil borang yg dah disahkan..*lamanya..
btw, kena bayar rm17 untuk pemprosesan borang tu..

baju nikah dah siap..

huhu..setelah 3 bulan, baru baju nikah iza siap..sebabnya tailor tu mmg sengaja buat lambat, sbb dia tau iza nk pakai lmbt lg..*nyesal bgtau.. iza hantar baju ni dkt kak elly, dia mmg designer baju pengantin.. baju sanding iza pun, dia jugak yg buat.. sbbnya dia mmg tender menjahit baju pengantin untuk butik pengantin yg iza hire tu..

masa otw nk hantar borang nikah tu, dpt msg dari kak elly bgtau baju dh siap..terkejut jugak, hehe..so otw balik singgahla butik dia..dia suh dtg fitting je, tp dh oke.. bawakla balik.. iza teaser sikit2 je ye..nk tunjuk semua..x surprise plak nanti :p

 bahagian bahu kedut2 kan sikit..

 tangan cekak (nk style arab kn) :p

kain bentuk A :)

overall iza sgt puas hati..sbb kak elly mmg buat mcm apa yg iza nk dan dia buat lebih cantik dari apa yg iza expect.. walopun dia buat lambat, tp terubat la jugak hati bila tgok baju yg cantik ni (pada mata iza) :p.. upah dia rm120.. 

so total untuk baju nikah iza = kain rm 280 + upah rm 120 = rm 400, huhu..
baju paling mahal pernah iza beli..nasib baik pas ni boleh pakai lg :)
*plan nk pakai kt kelantan masa majlis bertandang kakak ipar nant..


baju nikah dah siap dan dah hantar borang nikah

assalamualaikum semua..

iza x boleh tulis panjang2 sbb ni nk bersiap g kerja..just nk bgtau baju nikah dh siap..dan sgt puas hati, hehe.. td pun sebelum amik baju nikah, pergi pejabat agama dulu..hantar borang nikah..pasal interview, nant next post iza cerita k deariessss :)

mood today: im happy!!!! :)