SAYA SAYANG MEREKA

31 January 2012

semua tentang BOLAT: pomander ball, paper lantern, kain polkadot

assalamualaikum semua..

just nak share few thing yang iza dh beli dan diy sikit..

pomander ball & paper lantern

setakat ni iza baru buat dua colour..purple dan turquoise.. then, tgh memikir2 kalu nk buat warna putih or x..sbb pomander ball ni nant nk gantung kt khemah mkn pengantin..khemah dh warna putih..kalau buat ball warna putih mcm akan tenggelam je..ermm..mayb akan buat jugak..*tp kalu rajin, hehe..

iza diy pomander ball guna paper tissue dan jugak tisu ikea, hehe..dpt idea diy guna tisu ikea ni dari Sazni.. thnx for sharing dear..:) ..tp iza ada tisu ikea warna purple je.. so kena guna paper tissue untuk warna turquoise.. btw, iza beli paper tissue dari Paper Lantern N' Boxes . sbb kt simpang ni xdekkk..adeh.. 
dkt Paper Lantern N' Boxes ni jugak, iza beli paper lantern.. sbb ni la yg paling murah iza boleh dapatkan..huhu .. hari tu ada ura2 nk g KL, tp x jadik, my bro xsihat.. kalu x mmg kompem dh serang kedai paper lantern kt Petaling Street tu.. kompem lg murah, leh borong bnyk sikit, hehe..tp xde rezeki kot..so sesape nk beli paper lantern on9, boleh la beli dekat Paper Lantern N' Boxes ni..insyaALLAH servis tip top, hehe..


paper lantern & my diy pomander ball
kain polkadot

iza beli kain polkadot ni untuk alas meja guestframe.. harga rm2.80 semeter.. hehe.. beli kt kedai kain simpang ni je, xyah susah2 carik kt tangkak.. mayb sbb mmg musim polkadot kn, tu yg sng carik :)

lastly..

hari tu iza ada beli voucher dkt groupon..Aromatherapy Massage + Facial + Jacuzzi + Herbal Steam Bath cuma RM 68..instead of RM1016..dkt Eternal Beaute Life, Bandar Baru Uda..murah giler kan!! haha..suke!! sgtttt!!.. td dh booking tarikh..ada 2 session..and iza booking tarikh sehari sebelum nikah untuk facial & jakuzi,hehe..



27 January 2012

hiv test done :)

assalamualaikum semua..

alhamdulillah.. td pg iza dh pergi buat hiv test kt KK Simpang Renggam.. tak perlu tunggu lama, lepas pergi kaunter daftar, nurse suruh pergi kaunter 4 dan lepas tu terus masuk bilik 2..selain dari borang hiv test yg pejabat kadi bagi, nurse ada bg borang lain, 2 copy borang hiv test dan satu borang saringan status kesihatan..isi time tu jugak..then nurse ada jugak buat pemeriksaan yg lain, timbang berat, ukur tinggi dan amik tekanan darah..hehe..pelik kn ada pemeriksaan kesihatan sekali..tp layan kan je la, benda baik..hehe

dan alhamdulillah xde masalah..senang je ujian2 nih, hehe..cuma nurse tu cakap " berat je kurang"..iza pun jawab.."tau dah"..haha..boleh plak menjawab..opssss..

borang hiv test dan borang nikah dah siap isi..am pun sama, cuma tunggu dia bg ahad ni, then hari isnin dh boleh hantar borang2 ni kt pejabat kadi..* kena get ready for interview,huhu..hopefuly semuanya dipermudahkan..aminnnn 


hantaran: 100% done!!

assalamualaikum semua..

tgh2 malam update status..sbb sgt xcited, hantaran for both dh siap..alhamdulillah..7 unt groom dan 5 untuk bride..tp xleh nk wat teaser..sbb iza lupa nk ambik gamba..siap2 terus masukn barang dalam plastik hitam, risau berhabuk..hehe..post pasal hantaran sebelum ni boleh tgok dekat sini..

*pray hard semoga ALLAH sentiasa permudahkan urusan kami..aminnnn :)

24 January 2012

kad kahwin dah dapat...

assalamualaikum dearies..

mcm yg iza janji dlm post lepas, iza nk share kad jemputan yg iza dh dapat..alhamdulillah..puas hati, xde mistake..sbb kami mmg check draf tu bnyk kali..asal ada salah, kami suh aunty (owner kedai) tu betul kn..dpn kami..sampaikn satu part, am yg g betulkn draf kt komputer aunty tu, hehehe..dh puas hati xde typing error bagai..baru kami sign draf..

kad kami siap cpt..dalam masa 2 minggu dari kami sign draf..mayb sbb kami ambil design yg dah ada..kalau nk baca flow iza tempah kad kahwin, boleh baca post ini dan ini..

iza tempah kad ni dkt REDCARD JB, dkt dgn JUSCO Bukit Indah dan ini no. telefon nya...07-2347057.. dan kalau nk buat kad dkt sini, better bawa soft copy peta sekali..sbb dia cas rm50 untuk design peta.. sgt x berbaloi kalau dia yg design kn.. huhu

kad kahwin kami :)  simple je..

21 January 2012

TO DO LIST for CNY holiday..

assalamualaikum semua..

dh lama iza x update blog..hampir tiga minggu..tiga minggu sekolah, tiga minggu jugakla x sentuh wedding preps..sbb tu la x update, xde apa yg nk di update kn.. btw..start harini iza cuti seminggu sampai ahad depan since skola pun dicutikan tp berganti, huhu..salah satu harinya akan diganti pada hari nikah iza nant.. 3 mac..so sadddd.. 

bila dh cuti nih.. means kena continue wedding preps.. segala kerja-kerja sekolah mari kita campakkn ke laut..

1. deko hantaran to bride (kain pasang & bracelet+mas kawin)
2. booking dj (abg bomba rengit)
3. packing gift
4. buat signage
5. complete deko candy buffet
6. complete deko guest frame
7. buat ujian darah kt KK
8. diy pomander ball
9. beli lantern

kalau xde aral, insyaALLAH boleh siap semua except packing gift.. sbb bnykkkk..

nota kaki: td am dh bg kad kawin, hehe..suke!!! nex entry iza akan post psl kad kawin ye..tunggguuuu!!

3 January 2012

bunting kawin

assalamualaikum semua..

hari ni iza nk share bunting majlis kawin kami nanti..iza tempah kt CheapCheap..if x salah, iza tau psl CheapCheap ni dari Kina..


bunting ni size 2x6 feets..standard size..iza pilih warna biru turquoise dan purple..warna tema..then letak tarikh dua2 majlis..so boleh pakai kt raub skali nant..jimat!! eh, tau x harga dia berapa?? rm30 jah!! murahhh..cantik plak tu, iza suka :) puas hati..rasa mcm nk tempah bnyk2 je lg..tp xtau nk letak mana..hehehehe..

so pada sesiapa yg berminat..boleh la tgok page facebook CheapCheap kt sini..atau email trus kt alamat emel ni ..cheapcheapdp@gmail.com..