SAYA SAYANG MEREKA

27 October 2011

bunga HB: done!!

since iza pun dh decide nk guna daisy dan calla lily as my hb..maka pencarian pun bermula..kalau dkt pekan simpang renggam nih..mmg payah la nk carik calla lily..ada, tp x cantik,huhu..x nmpk real..kalau daisy plak..dh jumpa, tp hold dulu..in case jumpa y lg cantik kt tmpt lain..

iza nk guna bunga artificial je..sbb nya nant boleh diy awal dan y penting lpas majlis boleh guna semula..untuk deko2 my home sweet home nant,hehe..<<-- verangans!!..

then hari tu masa pergi IKEA ..x sangka kt sana ada artificial daisies y sangat cantik..so, apa lg..grab le!!! rm3/pcs.. iza beli 16pcs..multi colour..kuning,pink..oren..purple..hijau pun ada..mayb ada lebih, plan nk guna wat deco bilik pengantin ..



then, malam tu pergi dinner kt jusco au2..pastu ada ternmpk calla lily kt satu kedai bunga nih..xtgok pun apa nama kedai nya,hehe..xcited sgt jumpa lily tuh..apa lg, trus ajak adik tman belikan..beli 6 kuntum..harga rm40..mahal ke??lantak la..janji bunga tu cantik,haha..


so selesaila misi iza dlm mencari bunga unt hb nih..alhamdulillah..now, tinggal nk diy je..rasanya dh ada idea nk diy mcm mana..cuma masa je x sempat..

iza dh beli bnyk barang..then banyak plak nk diy..veil, guest frame, hantaran..goodies bag pun otw..wahh..tetibe cm bnyk keje..tp insyaALLAH sempat, sbb iza ada 4 bulan lg, ngeh3..hepi!!sbb bnyk barang dh beli :))

inspirasi HB

i love daisy and calla lily..














so i've deciced..

calla lilies for solemnization..





and garbera daisies for wedding reception..




huhu, cantik tak???

25 October 2011

jalan-jalan IKEA

xcited gila bila dpt tahu yang my bro nk bawak aku n my family jalan2 kt IKEA..mmg dh lama nk pergi..cuma x berkesempatan sbb jauhhh..almaklum, rumah aku kt johor, huhu.. thnx to my bro..mcm faham2 je adik dia nih teringin sgt nk g IKEA, hehe..tp my bro ni mmg hantu IKEA..perabot, barang2 rumah dia semua made in IKEA..jeles!!!..jom layan apa y aku dh beli kt IKEA..zasssss


 kvill dan nyttja frame ni untuk deco guest frame corner..



pasu dan tolsby frame ni plak untuk candy buffet corner,hehe..

x banyak y aku beli..tp aku puas hati sbb mmg ini la y aku nk carik kt IKEA..means aku jumpa apa y aku mahukan,hehe..hepiii..ada something lg y aku beli n y paling cun dan menggembirakan hati aku,haha..tp apa dia???..nex post t baru aku citer k..hehe..suprise!!!

16 October 2011

ex-groom to be

jarang kita jumpa lelaki tulis blog pasal wedding preps kn, siapa setuju?? angka tangan!! tp im so impressed dgn seorang blogger ni..ADLAN KHALIDI..im sure, ramai b2b or ex-b2b y knal dia..walao blog dia bukanla wedding blog tp..usaha y dia buat unt wedding preps mengkagumkan aku!!! jakun sekejap. sbb susah nk jumpa lelaki yg rajin wat kerja remeh gini,hehhhh =p

jom layan wedding design project dia..

(he did by himself) kagum lagi!!
 
 
 also diy himself
 

bride and groom cartoon characters

im so impressed!!lg skali..and he give me new inspiration..nk diy fb relationship status tu..ngeeee =p

*bila tgok video montage, baru tau rupa2 nya dia ni ex schoolmate incik tunang kt smtkl,huuu..hows small dis world kn..


 








 

7 October 2011

RM85 for ONE 45-Minute White Room Photography Session

teruja gila bila tgok The Photolicious buat discount yang super duper murah ni..walopun aku baru je folo kerja2 diorg ..tp not bad le, mmg cantik pun gamba2 y diorg amik ..b2b liza dh penah buat white room photography dgn The Photolicious ..cunnnn!!! kalu la aku duk kt KL, mmg aku grab peluang ni..tp apakn daya..aku jauh di joho ..adehhh..<--frust..so sesapa y berminat..cpt2 la amik peluang nih k..jom layan gamba2 white room photo dari photolicious ..










okeh..ni link promo tu..