SAYA SAYANG MEREKA

31 July 2011

tema W-Day: dark purple + turquoise

yep..i luv purple too..n since incik tunang pun dh setuju, then we proceed with this colour as our wedding theme..tp kalau purple je,boringgg kot..sbb dh ramai y wat wedding guna colour ni..so kena carik 1 colour lg untuk digabungkan dgn colour purple ni..colour ape eh..--> tanya cik google..maka dia pun jawabbb ::: TURQUOISE le cik izayani, hehe..

 credit: weddingbee

 credit: weddingbycolour


 credit: weddingbee

credit: afloral

then terjumpa ada pengantin y dh pn guna tema ni, dari jb..


betul2 sama mcm y aku nk,especially baju pengantin perempuan tuh..sama oke!!nk dress cmtu.hehe..tp masa jumpa gamba ni, aku dh pun booking dgn butik abg aziz..huhu..hopefully abg aziz wat bju aku t sama o lg cantik dr ni la..xler terkilan sgt,hehe..INSYAALLAH..

tema nikah: turquoise

since aku dh fall in luv dgn colour nih sgt2..so i've decided to choose this colour as my solemnization theme,hehe..
let photos tell about this colour..

 credit: weddingaces




how??cantik tak??
pada aku --> op kos le cantik!!!hehe..

samping nikah

ce tgok gamba pengantin ni dulu..close up pada colour baju dia..ohhh cantikkk!!!!dan mmg aku giler dgn colour ni,huhu..hijau turquoise..

HIJAU TURQUISE <-- sbb aku giler dgn colour ni, maka aku decide jadikan ia warna tema masa nikah nant,hehe..baju dh beli 6 jun aritu..kt jakel tampoi indah,masa tgah sale..beli sepasang untuk bride n groom sekali,hehe..tadaaaaa..

dark sikit colournya

arini g angsana, sje nk g survey samping pulak..de kawan suggest, kalu nk carik samping, carik kt sini. kt jakel x bnyk sgt.dia bgtau de satu kedai melayu, harganya boleh dpt murah dalam range rm99 - rm200. tp dia x ingt nama kedai tu..maka, sampai2 angsana, aku pun xtau arah tuju nk g kedai mana, carik la kedai y jual bnyk samping..tp kt luar2 kedai tu pun dh bnyk gerai jual baju raya..tp harga sampingnya cicah 300++ adehh..lagi mahal dari harga baju..then, sampai satu kedai ni, mmg bnyk samping kt dalam, dgar longhat owner kedai..mcm org kelantan..baikkk,peramah..nama kak lin,hehe..aku gtau la nk samping cne, then dia suggest samping pattern cmni..

 songket biru benang silver

 songket biru benang emas

songket cream benang emas

harga dalam 150++..boleh la afford,hehe..kalo ikutkan, songket cream lawa,warnanya naik..tp sbb nk samekn dgn veil aku (warna turquoise kot) hehe..my choice is no.2 songket biru bunga emas..kalu benang silver,warnanya x naik sgt,huhu..

*harap2 dapatla jumpa dgn kak lin lg =)

29 July 2011

Hantaran

plan asal kami (aku dan incik tunang) nk buat 5 balas 7 je,nk save budget kunun..then atas sbb tertentu naikla 9 balas 11..tp masa majlis, hantaran tu jadik 9 balas 13,huhu..sebelah aku y naik dua sbb tambah kuih cheesetart yang mokteh bg (alhamdulillah..) dgn mangkuk tingkat berisi hidangan aritu..mangkuk tingkat ni pulak mmg dh adat org sini kt sini..belah pompuan bg belah lelaki..

hantaran perempuan kepada lelaki (kuning + dark choc)


 sirih junjung
purse, kasut dan kemeja

pot pouri, sejadah, perfume, buah dan tuala

handmade choc, cheesetart blueberry dan ferrero rocher
*gambar mangkuk tingkat x amik sbb prepare last minute..bg masa nk balik,hehe..

Hantaran lelaki kepada perempuan (maroon + gold)

 cincin tunang & risik, sirih junjung

 handmade choc, buah, kain pelekat dan baju sepasang

bunga rampai, sejadah, telekung dan handbag