SAYA SAYANG MEREKA

23 March 2011

Keropok Lekor..

sebelum cuti skola aritu, aku mmg ade pesan kt kwn y balik tganu y aku nk kopok lekor..citernya, mule2 die y nk belanje sbb aku ade tolg dia something,dia nk belanje lemang..tp aku dh tanak sbb benda alah tu aku dh dpt mase raya cina lpas,dia jugak y belikan,hehe.siap serunding!..kopok lekor y aku x dpt lagi =(..so aku ckp dgn dia, xyah la susah2 belanje...tp aku nk smthing,hehe..aku nk kopok lekor..bpe rial???dia tnye.."sy nk 30 rial"... nek2 skola, dia bawak..ha amik ko banyak!!!haha..ade la lbih 30 batang..

alhamdulillah..rezki aku dpt mkn kopok lekor made in tganu. ory gitu..TAPI..ttp ade tp,hehe..sdikit frust ler sbb dia x belikan cicahnye, x lengkap la kalu ade kopok lekor je,tp xde sambalnye..mcm mne ni???nk sgt cicah dgn sambal dia tu..kt sini mne nk dpt..susah..ape perlu aku buat??nk jugak!!!kalu dpt sambal tu,kompem sdap hingga jilat tapak tangan,hehe..

jadik aku pun duk la godek2 google ni unt dptkn resepi 'sambal keropok lekor'..n aku dpt link ni.pagi ni bangun2 je smgt nk wat.haha..mase baru2 masak tu rasenye x sme mcm y kwn aku penah bw dari tganu, sipi2 je bau dgn rase dia,x same!!frust =( tp mkn je la,cicah2 sedap gak..


pagi tu masak satu mangkuk, jadi balik keje petang tu ader lagi..tnye kt adik..sedap x sambal aku wat td? dia jwb 'bolela..'ceh!!malu nk ngaku sedap la tu..aku balik tgah lapo, dan2 aku p dapo bantai kopok lekor cicah sambalnye..fuh!!!!rasa dia sme la mcm y dr tganu tu, mayb bhn2 dia dh sebati,x mcm mule2 masak pg tadi, tu y sedap gaknya..tgok2 lg, adik aku siap wat lauk diner dia lg sambal tu,haha.. kompem sedap.yes!!!akhirnya berjaya jugak wat sambal tuh,yahuuuuuu!!!!


n hari kamis ni plan nk bawak g skola, pakej lengkap kopok lekor n sambal nye skali..my handmade,hehe..nk bg kengkawan rase lak..hopefully jd la n sedap,hehe =)

*npe kamis ni aku nk bawak g skola?ape aku wat kt skola tu..haha. keje aku cikgu le,kt simpang renggam =)

21 March 2011

First time

b4 ni asyik duk usha blog org lain je..angan-angan nk berblog mmg dh lame ade, tp tertangguh2 atas sebab2 tertentu *contohnye :: line tenet y lembap. nk buka main page je pun dh berjam, xpe la.. bukak nex time..nex time n nex time*. dats y la tertangguh.. DAN.. arini dengan semangatnye aku nekad nk buat blog sendiri dan ini la hasilnya!!!..=))